Zlozvyky ktoré máme ale na druhých nenávidíme.


Ahojte, dnes si povieme pár zlozvykov, ktoré má (skoro) každý, ale u druhých ľudí ich nemáme radi.

1. Kúsanie nechtov

Na svete snáď neexistuje človek, ktorý by si aspoň raz za svoj život nekúsal nechty. Niektorí sú na tom tak tragicky, že tie nechty skoro ani nemajú (poväčšine chlapci) a vyzerá to dosť škaredé. Dievčatá, ktoré si kúšu nechty si často potom dajú urobiť umelé, čo niekedy dopadne ešte horšie a škaredšie ako tie ich malé okúsané. Tomuto zlozvyku prispieva aj veľa stresu (v škole, v práci) a potom to dopadá tak, že si obkusujeme celú ruku.

2. Dupkanie nohou

Keď nie kúsanie, tak dupkanie od nervozity. Je to tak otravné a ak to niekto robí, tak z toho je nervóznych dalších 10 ľudí. Ale priznajte sa, však to ukľudňuje ? Či už ste nervózny alebo len neviete čo so sebou, je to lepšie ako si odhryznúť celý nechet.

3. Klopkanie prstami

Niekedy si ani neuvedomujete, že to robíte a ostatným už idú prasknúť nervy (alebo naopak). Väčšinou niekto alebo vy samotný klopkáte prstami keď ste zamyslený, takže to vážne ani nevnímate. Alebo (čo je viac prípadov) ak chcete upútať niečiu pozornosť (vážne ale vážne to moc pomáha) ba dokonca to niektorí robia len tak aby spôsobil niekomu nervy. Zvyčajne sa neklopka len s prstami ale napríklad s ceruzkou, gumou, nechtami.. ide o to čím hlasitejší zvuk to vydá tým lepšie.

4. Mľaskanie

"Staré, dobré" mľaskanie. Kto by ho nemal rád? Viem, že sa nájdu ľudia ktorým to nevadí alebo to majú priam radi, ale taktiež sa nájdu ľudia čo to priam nenávidia. Či už patríš k prvej skupinke alebo druhej, mľaskáš a ani si to neuvedomuješ, skús sa niekedy počúvať keď ješ sám a v tichu a uvidíš (alebo skôr započuješ), že mľaskáš a prežúvaš ako dobytok. Ak sa pýtaš, či to náhodou neznamená, že nevieš jesť, alebo, že si nevychovaný, tak ťa ubezpečujem, že nie nie je, nemusíš sa obávať. Tu aspoň vidieť, že to čo nemáme radi na iných robíme aj my sami. (Ale samozrejme u nás to nie je tak "nechutné" ako u iných, ktorý keď jedia a mľaskajú s otvorenými ústami je to vážne nechutné)

5. Cvakanie s perom

Poznáte to, píšete veľmi dôležitú písomku, sústredíte sa najviac ako viete, všade hrobové ticho a zrazu sa nejaký hlupák rozhodne cvakať s perom. Však prečo by nemohol narušiť toto sústredené ticho niečim tak hlúpym ? Toto isté si môže niekto povedať aj o vás, keď to robíte pri nervozite a nehovorte, že nie pretože minimálne raz za život ste to urobili aj bez toho, aby ste si to uvedomili.

6. Hmýrenie sa a prehrabovanie si vlasov

Ako spoznáte, že je človek nekľudný či nervózny ? Neustále sa hmýri alebo (to skôr u dievčat) si prehrabuje vlasy. S takým človekom je priam za trest sa rozprávať, pretože z toho, čo robí ste sami nervózny, čo zvyšuje napätie medzi vami a takýto rozhovor sa môže skončiť veľmi zle. A však existujú aj ľudia, čo to robia a ani si to neuvedomujú tak ako pri ostatných veciach.

Zhrnutie


Dúfam, že som sa týmto článkom nikoho nedotkla alebo nikoho neurazila, ak áno tak sa vopred ospravedlňujem. Tiež chcem podotknúť, že toto môže a nemusí platiť aj na vás, takže česť výnimkám. Snáď sa vám môj článok páčil a určite mi dajte do komentárov vedieť, či ste sa v tom našli a aké sú vaše zlozvyky. Rada si to prečítam! Nezabudnite to poslať kamarátovi ktorý robí niečo z týchto zlozvykov a ukázať tak na to, že vás robí nervóznou/nervóznym.

XOXO

Komentáre

  1. A počíta sa aj dupanie nohou v tempe pri hudbe? Ak áno, tak potom mám tiež zlozvyk.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha to podľa mna nie skôr je to kvôli tomu že sa nám chce tancovať :D :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ako pochopiť mužov

Dievčatá a ich dni

Rozdiel medzi mužom a chlapom